Allergier

Klinik Vitalis
behandler allergi

Du har sikkert én i din omgangskreds, der fx har en allergi overfor fx pollen, dyr, parfume, nødder eller andre ting. For i dag er der rigtig mange, der døjer med en allergi (eller intollerence). Men vores samfund er også i dag bygget op omkring rigtig meget kemi, hormonforstyrrende stoffer og raffinerede fødevarer. Det er vores krop ikke nødvendigvis gearet til at kapere.

Nogle typiske måder kroppen viser sit ubehag på ved allergier kan fx være kløe i ganen/munden, at øjne og næsen klør, det kan være at huden klør og er irriteret. Men det kan også være, at din mave gør ondt og kramper til, hvis du fx har en allergi imod laktose eller gluten. Hvis du fx har en allergi overfor insektbid, vil din hud ofte svulme op og blive rød og irriteret. Spiser du en nød og du er nøddeallergiker, kan du risikere, at din hals hæver så meget, så du kan risikere at dø af det, hvis ikke du får hurtig hjælp.

Jeg har ofte klienter, der ikke selv kan gennemskue, hvad det er, der giver dem deres gener. Der bruger jeg vegatesteren til at kortlægge, om der er en allergi overfor luftbårne ting som fx pollen, tekstiler, farvestoffer, parfume, dyr eller andre allergener. Når årsagen er fundet, kan vi begynde at behandle og understøtte kroppens egne selvhelbredende funktioner.