Hvorfor bliver jeg syg?

Hvorfor bliver du syg?

Din genetiske konstitution er dannet ud fra din families styrker og svagheder. Det er ud fra denne genetiske arv at dine nuværende og fremtidige sygdomme kommer. Så vi alle er født med svagheder. Det er din livsstil, som bestemmer, om der kommer symptomer i de områder du har svagheder.

Alle sygdomme har været varslet i forvejen. Du har haft mange forskellige signaler undervejs. Ofte overhører vi symptomerne og opfatter dem som bagatelagtige eller irrelevante. “Sådan har det altid været”. Men fordi mønstre har været der i mange år, er ikke ensbetydende med, at de SKAL være der…
Vi er hele tiden udsat for påvirkninger. Din krop producerer endogene toksiner; giftstoffer. Du kender det fra mælkesyre i musklerne efter en lang løbetur, selv din udånding indeholder Co2. Holder du vejret længe nok vil din første indskydelse ikke være at trække mere ilt ind, men at udånde Co2… Det er nødvendigt for at afgifte.

Alle vores endogene stofskifteslutprodukter virker som en belastning på kroppen, hvis vi ikke kan komme af med dem. Kan nyrerne ikke afgifte godt nok, ender vi i dialyse. Kan leveren ikke afgifte godt nok ender vi med levercirrhosis.

Vi bliver vi hele tiden udsat for eksogene – altså udefrakommende giftstoffer. Tilsætningsstoffer og konserveringsmidler i maden, fluor i tandpastaen, parabener i cremerne, svampe i indeklimaet osv. Alle disse giftstoffer skal passere vores lever, nyrer og mavetarm for at blive udskilt igen. Det skaber det, vi betegner som sygdomme.

Hvis du derudover presser dig selv for meget, så du mister balancen, kan der blive grobund for at sygdomme opstår – både de fysiske men også de mere mentale, som fx stress. Så når du bliver syg, er det et tegn på, at balancen er smuttet. Kroppen bliver ganske enkelt syg for at kunne blive rask igen. Så det hele handler i bund og grund om balance i livet.