Fordøjelse

Klinik Vitalis
behandler fordøjelses problemer

Man siger ofte, at ”vi er, hvad vi spiser”. Det kan der være noget om. For ligesom med vores biler, er det uhyre vigtigt, at kroppen (og psyken) får lige præcis den type brændstof, der gør, at den kan præstere det, vi byder den.

For i dag skal vi både kunne arbejde, tænke kreativt, koncentrere os, være gode medmennesker, være med på de sociale medier, være en god forælder/barn/svigermor eller noget helt andet. Vi skal også gerne have tid både til fuldtidsjob, karriere, familie og venner. Og naturligvis også til at spise god sund mad og få daglig motion. Kan vi også lige få presset lidt velgørende arbejde ind, er det helt tip top.

Så vores fordøjelse, skal ikke blot fordøje den mad, vi putter ned som brændstop. Den skal også fordøje hele vores liv. Og det er ikke altid nemt.

Derfor oplever mange i dag, at vi bliver ramt på vores fordøjelse med fx træg mave, oppustethed, sukkertrang, luft, mavekramper, yo-yo vægt og meget mere. Det kan naturligvis skyldes allergier og intollerencer eller mangel på næringsstoffer, men det kan i høj grad også skyldes, at vi ikke får tid til mentalt at fordøje vores liv.

Når jeg laver det store sundhedstjek, ser jeg både på krop og psyke og ser især i iris sammenhængen mellem det fysiske og det psykiske. Når jeg kombinerer irisanalysen med vegatesten, der kortlægger manglerne, allergierne, osv får jeg et rigtigt godt redskab til at lægge en strategi for eventuelle forandringer i vanerne, kosten, brændstoffet og livet helt generelt. Men det er naturligvis altid i samarbejde med dig og vi lægger sammen en plan for, hvilken vej, der for dig er mest hensigtsmæssig at tage.

Men der skal ikke herskes tvivl om, at såfremt vi ikke nærer vores krop og psyke optimalt, ja så fungerer vores fordøjelse heller ikke optimalt.

Men gudskelov er det i dag blevet meget nemmere at vælge en vej med masser af grønt på tallerkenen – uanset om vi er veganere, kødspisere, plantespisere, fiskespisere eller noget helt andet.

Så velkommen og velbekomme